området omkring Charlottenlund Station
del din idé

Hvad skal der ske med vores område?

Her finder du tekst materiale om pavillonen og skovløberhuset

Tekst materiale fra Lokalhistorisk Arkiv & Gentofte E-arkiv Gentofte Kommune om Charlottenlund Skov.

Materialet er fra bøgerne “Charlottenlund Slot, Park, Skov og mennesker gennem 400 år” fra år 2015 samt “Med Damptog til Dyrehaven” fra 2000

dejligt at du har idéer -
skriv endeligt hvad du synes!

9 Comments

 • Jeg har i mange år haft ideer til at bruge Pavilionen som et lille fortællingens hus, og samlingssted for sæson prægede events og arrangementer, (Efterår, Haloweeen, jul, Fastelavn, Påske, m.m.) lokalhistoriske vandringer og fortællinger i og omkring forstbotanisk have og Charlottenlund skov. Jeg vil meget gerne være med til at udvikle dette område og bidrager gerne. Jeg er skuespiller og iscenesætter med speciale i interaktiv fortælling for børn bla. musikalske fortællinger om biodiversitet m.m. -og så er jeg også en del af Gentofte Kulturskoler. Jeg ville meget gerne være med -hvad kan jeg gøre for at deltage? Bedste hilsner Mille

  • Bo Christiansen

   Kære Mille
   Lyder fantastisk!
   På den korte bane kan du jo være med til at forberede Halloween som vi har tænkt os at afholde ud fra devisen ‘bring dit eget græskar’ – tanken er desuden at kunne tilbyde græskarsuppe på aftenen. Indtil da er torsdags aftener et godt bud på hvor der er ‘nogen i huset’
   Vi ses !

 • Hanne Østerbye

  1/ Byens Hus nu er en realitet, et sted hvor folk mødes og kun fantasien sætter sine grænser for hvad vi kan skabe sammen. Tak til ildsjælene der skabte ideerne og fik dem bragt ud i livet.
  2/ Pavillonen – den gamle billetluge ved stationen- er i fuld gang med st blive restaureret- tak til initiativtagerne der fokuserede på dens forfald.
  3/ Charlottenlund banegård – et centralt knudepunkt i byen med meget historie – er ved at udvikle sig til et sted, hvor man kan være kreativ med børnene og spise fælles på 3.sal – rygtet går at der kan spises frokost dagligt – og når vejret bliver varmere, vil det blive muligt at spise på stationspladsen. – jeg er så imponeret over hvor meget det rykker fra græsrødderne?

 • Marianne Bendix Becker

  er der overhovedet noget der hedder sharing gentofte længere?
  eR Det lille røde hus bg chal. station ikke sat i stand og beboet.

  • Sharing Gentofte

   Kære Marianne,

   som de frivillige ildsjæle der udgør sharinggentofte er vi nu efter en tiltrængt jule pause ved at planlægge årets aktiviteter.

   Sidste år var vi med til at bringe fokus på området omkring Charlottenlund station ved at indsamle borgernes ideer til anvendelse af henh. tidligere billet pavilion, skovløberhus samt DSB grund.

   I år fortsætter vi med at arbejde med bæredygtig byudvikling ved at skabe trivsel for flest på og omkring Charlottenlund Stations Plads med fællesspisninger henh. inde og ude i løbet af året.

   Hold øje med info på hjemmesiden

   Vel mødt !

 • Peter Laurs Sørensen

  Jeg er som så mange andre meget ked af denne sag, men heldigvis lyder der nu protester, kvalificerede og positive endda. Nu må den lokale regering vise format og i hast retirere lyttende med blikket rettet mod en løsning, som redder det fine sted fra banal grådighed. Har vi ikke netop råd til at lade haven være?

 • Hanne Østerbye

  En Markedsplads til mange formål
  Min oase er Forstbotanisk have, en eventyrlig have med sjældne vækster, et sted hvor de smukke farver på buske, de usædvanlige træer, høje, knoklede, gamle, giver stedet en særlig sjæl. Jeg glæder mig til Kik forbi-event i morgen, hvor vi igen skal nyde havens stilhed og ro og mødes om en fælles sag, at bevare loppegrunden.
  Inspireret af min rejse til Kroatien, ser jeg hvor vigtigt det er med oaser og levende pladser, hvor folk kan mødes i dejlige omgivelser. Her er chancen til at skabe en markedsplads, hvor det summer af liv, med bugnende frugt- nødde- og grøntsagsboder. At gå gennem et sådant marked og nyde farverne, duftene og det travle liv er et perfekt mødested for folk fra nær og fjern, her vil vi alle kunne få glæde af at handle og få en sludder på den lille cafe og måske et billigt måltid fra en streetfoodvogn, der serverer duftende lækkerier.
  Sådan ønsker jeg Gentofte skal blomstre med en aktiv markedsplads.
  Jeg husker i 1976, da vi indtog Firkantens boldklub på Nørrebro, for at give et åndehul til borgerne, den eksisterer endnu.

 • Karen Leth

  En ung arkitekt, hvis afgangsprojekt om Forstbotanisk have viser en ny vej for “Loppegrunden” og Forstbotanisk have:
  “Ideen med afgangsprojektet er at skabe en opmærksomhed mod det groede miljø gennem en bygget struktur, og markere det kulturhistoriske område, sådan at de gamle træer fortsat kan danne skygger på græsset.
  Programmet for afgangsprojektet bringer stedet ind i den offentlige bevidsthed ved at indsætte arkitektoniske rumligheder og typer, der kan huse den pleje og omsorg, haven kræver, samt funktioner, der åbner stedet op som attraktion. Foredragssal, Traktørsted, Danseplads, Orangeri, Frøarkiv og Gartnerbolig i fin og respektfuld forening med den gamle Forstbotanisk have.”
  Projektet viser med stor tydelighed, hvordan det planlagte byggeri, som hverken er æstetisk, respektfuldt for området eller for den sags skyld gennemarbejdet MÅ OG SKAL GENTÆNKES.
  Se selv, hvor smukt det fx kan gøres:
  https://kadk.dk/project/skygger-paa-graesset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

wrap up: lørdag d. 6. oktober

Dejlig lørdag formiddag hvor mange borgere kiggede forbi til snak om ideer til områdets trivsel og velvære.
 
Tak for alle input som vi dokumenterer løbende – nåede du det ikke denne gang er vi klar med kaffe og morgenboller igen – se datoer.
 
Bloggen er som altid åben for ideer. 
 
Mange hilsener 
Sharinggentofte