området omkring Charlottenlund Station
del din idé

Hvad skal der ske med vores område?

Her finder du tekst materiale om pavillonen og skovløberhuset

Tekst materiale fra Lokalhistorisk Arkiv & Gentofte E-arkiv Gentofte Kommune om Charlottenlund Skov.

Materialet er fra bøgerne “Charlottenlund Slot, Park, Skov og mennesker gennem 400 år” fra år 2015 samt “Med Damptog til Dyrehaven” fra 2000

dejligt at du har idéer -
skriv endeligt hvad du synes!

4 Comments

 • Peter Laurs Sørensen

  Jeg er som så mange andre meget ked af denne sag, men heldigvis lyder der nu protester, kvalificerede og positive endda. Nu må den lokale regering vise format og i hast retirere lyttende med blikket rettet mod en løsning, som redder det fine sted fra banal grådighed. Har vi ikke netop råd til at lade haven være?

 • Hanne Østerbye

  En Markedsplads til mange formål
  Min oase er Forstbotanisk have, en eventyrlig have med sjældne vækster, et sted hvor de smukke farver på buske, de usædvanlige træer, høje, knoklede, gamle, giver stedet en særlig sjæl. Jeg glæder mig til Kik forbi-event i morgen, hvor vi igen skal nyde havens stilhed og ro og mødes om en fælles sag, at bevare loppegrunden.
  Inspireret af min rejse til Kroatien, ser jeg hvor vigtigt det er med oaser og levende pladser, hvor folk kan mødes i dejlige omgivelser. Her er chancen til at skabe en markedsplads, hvor det summer af liv, med bugnende frugt- nødde- og grøntsagsboder. At gå gennem et sådant marked og nyde farverne, duftene og det travle liv er et perfekt mødested for folk fra nær og fjern, her vil vi alle kunne få glæde af at handle og få en sludder på den lille cafe og måske et billigt måltid fra en streetfoodvogn, der serverer duftende lækkerier.
  Sådan ønsker jeg Gentofte skal blomstre med en aktiv markedsplads.
  Jeg husker i 1976, da vi indtog Firkantens boldklub på Nørrebro, for at give et åndehul til borgerne, den eksisterer endnu.

 • Karen Leth

  En ung arkitekt, hvis afgangsprojekt om Forstbotanisk have viser en ny vej for “Loppegrunden” og Forstbotanisk have:
  “Ideen med afgangsprojektet er at skabe en opmærksomhed mod det groede miljø gennem en bygget struktur, og markere det kulturhistoriske område, sådan at de gamle træer fortsat kan danne skygger på græsset.
  Programmet for afgangsprojektet bringer stedet ind i den offentlige bevidsthed ved at indsætte arkitektoniske rumligheder og typer, der kan huse den pleje og omsorg, haven kræver, samt funktioner, der åbner stedet op som attraktion. Foredragssal, Traktørsted, Danseplads, Orangeri, Frøarkiv og Gartnerbolig i fin og respektfuld forening med den gamle Forstbotanisk have.”
  Projektet viser med stor tydelighed, hvordan det planlagte byggeri, som hverken er æstetisk, respektfuldt for området eller for den sags skyld gennemarbejdet MÅ OG SKAL GENTÆNKES.
  Se selv, hvor smukt det fx kan gøres:
  https://kadk.dk/project/skygger-paa-graesset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

wrap up: lørdag d. 6. oktober

Dejlig lørdag formiddag hvor mange borgere kiggede forbi til snak om ideer til områdets trivsel og velvære.
 
Tak for alle input som vi dokumenterer løbende – nåede du det ikke denne gang er vi klar med kaffe og morgenboller igen – se datoer.
 
Bloggen er som altid åben for ideer. 
 
Mange hilsener 
Sharinggentofte